اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

نیم نگاهی به آفریقا

 

 

سهیل فرجامی – دوشنبه هفدهم بهمن‎ماه سومین روز جشنواره فیلم فجر؛ آفریقا به کارگردانی هومن سیدی

  

در بین فیلم‎های اول فیلمی از هومن سیدی به چشم می‎خورد. آفریقا که در سالن مرکز همایش‎های برج به یکباره جایگزین فرزند صبح افخمی شده بود که مخاطبین زیادی را به سمت خود کشیده بود. آفریقا ساخته هومن سیدی بازیگر جوان و دوست‎داشتنی است که چندی است تجارب کارگردانی خود را پیش می‎برد. در ساخت فیلم کوتاه موفق بود و حال یک فیلم ویدئویی را به عنوان اولین اثر بلندش در بخش «نگاه نو» دارد.

 

 

یا مخاطبین زیاد فیلم دیده‎اند که تمام تم‎هایی که در سینمای کشور ساخته می‎شود را تکراری می‎بینند یا اینکه تم‎ها به انتهای خود رسیده‎اند. یک مشکل اساسی در سینمای کشور موضوعاتی است که از فیلم‎های غربی وام گرفته می‎شود. اسیر دختری در اتاقی توسط چند جوان و مورد آزار قرار دادن او که یکی از آن‎ها دل به او می‎بندد کدام فیلم را به یاد می‎آورد! در همین سال گذشته شاید مخاطبین جدی سینمای مستقل به یاد بیاورند. طبق سیاست‎های سایت مجاز به افشای فیلم‎هایی که به عنوان متن قبلی مورد استفاده قرار می‎گیرند نیستیم پس تنها در مورد این فیلم باید بگویم که کاش تفاوت اساسی شکل می‎گرفت. البته اگر به عنوان تله ساخته شده باشد آفریقا خوش ساخت است و استفاده از تکنیک مؤلفه زمان در روایت که با ساعت و دقیقه پس و پیش می‎شود و تکنیک آن از فیلم خوب 500 روز سامر –کمی عبور از خط قرمز سیاست‎های سایت- گرفته شده فارغ از وجه مکانیکی، به جذاب بودن آن کمک کرده است. در این جابه‎جایی‎ها تنها بعضی از نماهای نزدیک از صورت بازیگران کمی عجیب است!

 

 

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

دیدگاه‌ها  

0 #2 Guest 1389-11-25 17:18
فیلم افریقا یک کپی ایرانی از فیلم نفرت کاساوتیس است 3 دوست بزهکار که با دست پیدا کردن به یک اسلحه روابط و مسائلشان تغییر می کند. می توان گفت در ایزانیزه کردن و جایگزین کردن مولفه های ایرانی خوب عمل کرده به نظر من کاملا خوش ساخت است. و مولفه ی زمان هم که به آن اشاره کردید دقیقا شبیه فیلم نفرت است. فقط پایان بندی فیلم خیلی چشم گیر نبود.
نقل قول کردن
+4 #1 Guest 1389-11-20 03:04
من امشب آفریقا رو توی جشنواره دیدم. به نظرم فیلم قابل تحسینی بود.شاید موضوع کلی داستان فیلم تکراری به نظر بیاد ولی نحوه ی پرداختن داستان باعث شده تا حدی از کلیشه فاصله بگیره.
در ضمن فکر می کنم کاربرد مولفه ی زمان توی آفریقا تفاوت زیادی با 500 days of summer داره، و می شه نوع کاربردش تو آفریقا رو تاثیرگرفته از خیلی فیلمهای دیگه گرفت که به نظرم برای سینماگرای جوان ایران تاثیرپذیری از هالیوود کاملا طبیعیه.
نقل قول کردن

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما