شورجه: جشنواره فجر باید همچون نمایشگاه کتاب، شهر را تحت تأثیر قرار دهد


به گزارش آکادمی هنر به نقل از ستاد خبری جشنواره بیست و نهم فیلم فجر جمال شورجه کارگردان فیلم «حماسه مجنون» معتقد است: با برگزاری جشنواره فیلم فجر در شهرستان ها دسترسی مخاطبان غیرتهرانی به فیلم ها آسان شد و شاید به همین دلیل تأثیر جشنواره بر اقتصاد شهر تهران آنچنان محسوس نباشد.

 جمال شورجه

«جمال شورجه» تهیه کننده و کارگردان سینما در گفت و گو با ستاد خبری بیست و نهمین جشنواره فیلم فجر درباره تأثیر برپایی این جشنواره بر اقتصاد شهر اظهار کرد: جشنواره فجر بر مباحث فرهنگی، هنری، خبری و رسانه ای به ویژه صدا و سیما تأثیر می گذارد و می توان این تأثیرپذیری را در انعکاس اخبار این رویداد سینمایی در رسانه های مکتوب، شنیداری، دیداری و ... شاهد بود که البته این ارتباط دو سویه است؛ به این معنا که هم جشنواره بر رسانه ها و هم رسانه ها بر جشنواره تأثیر می گذارد و به نوعی به یکدیگر خدمات متقابل ارایه می دهند.

وی افزود: این اتقاق مخصوص سینما و جشنواره فیلم فجر نیست؛ بلکه دیگر جشنواره ها مثل تئاتر، موسیقی و... نیز بر مخاطب و رسانه تأثیرگذاری دارد اما سینما به دلیل گستردگی، انعکاس اخبار بیشتری دارد و طبیعتا تأثیرگذاری بیشتری نیز برجای می گذارد.

شورجه با اشاره به تمرکز برگزاری نمایشگاه کتاب در تهران، گفت: نمایشگاه کتاب بسیاری از مسایل شهری چون ترافیک و حضور مردم از شهرستان های مختلف ایران در تهران را درپی دارد.این رویداد فرهنگی جایگاه ویژه و خاصی دارد و دوستداران کتاب، ناشران و نویسندگان می توانند تازه های کتاب را یک جا رصد کنند.

تهیه کننده فیلم «نفوذی» تصریح کرد: جشنواره فیلم فجر بر اساس پتانسیلی که در اختیار دارد به لحاظ اقتصادی بیشتر بر مراکز خرید و محل های اطراف سینماهای نمایش دهنده فیلم های جشنواره تاثیرگذار خواهد بود؛ اما در عین حال عدم تمرکز نمایش آثار در تهران از این تاثیرگذاری کاسته است.

شورجه درعین حال تمرکززدایی این جشنواره در دوره 28 را تقسیم عدالت خواند و بیان کرد: تمرکز جشنواره فجر در تهران شکسته شد که این نشان دهنده تدبیر درست توسط معاون و مسئولان سینمایی است تا جشنواره فجر مختص به پایتخت نباشد و شهرستانی ها نیز امکان استفاده و رصد آثار سینمایی جدید را داشته باشند. این اقدام به نوعی تقسیم عدالت است و نگاه فراگیر تیم جدید را می رساند.

تهیه کننده «نفوذی» همچنین درباره نقش جشنواره فجر در رونق سینما اظهار کرد: جشنواره محل تبادل افکار و نظرات است، دست اندکاران سینما می توانند آثار را به نقد بکشند و صاحبان سینما نیز فیلم ها را رصد و برای سال آینده سینمای خود برنامه ریزی کنند.

 

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر