اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

آیینه‎های روبرو - آیینه‎های هم راستا از اجتماع امروز


حسام کاظمی: عصر 16 بهمن‎ماه روز نخست جشنواره فیلم فجر - آینه‎های روبرو ساخته نگار اذربایجانی

 

اینه های روبرو 

 

نگار اذربایجانی بازیگر دهه گذشته در نخستین تجربه‎ی کارگردانی خود به سراغ داستانی زنانه رفته است که نشانگر دغدغه‎های اوست. آثار اولیه هر کارگردانی نشان‎گر جهان بینی خالق آن‎هاست و آذربایجانی با انتخاب سوژه‎ای ملتهب در دل اجتماع نوید ورود فیلمسازی متفاوت را می‎دهد.

  آیینه های روبرو روایتی است نیمه تمام و چندپاره از تقابل دو زن از دو طبقه اجتماعی مختلف با دردهای متفاوت، رعنا زنی از طبقات پایین اجتماع که بدلیل زندانی بودن همسرش به تنهایی اوقات خود را می‎گذراند و مجبور به مسافر کشی است و در نقطه مقابل او «آدینه» دختری مرفه که بدلیل دوجنسیتی (ترانسکشوال) بودن، در صدد تغییر جنسیت خود از جنس زن به مرد است.

 

بدلیل ضعف در شخصیت پردازی این تقابل از این دو زن، تصویر کاملی نیست. فیلم از نظر داستانگویی با لکنت مواجه است و در لحظاتی کاملا" با ریتمی خسته کننده بیننده را پس می‎زند که در اکران عمومی شاید باید فکری به حال تدوین دوباره فیلم کرد.

 

فیلم با سکانسی جذاب آغاز می‎شود  و هرچه جلوتر می‎رویم، روایت انسجام خود را از دست می‎دهد. در این میان شخصیت پردازی هم تحت الشعاع چندپارگی اثر گشته است، به طوریکه عدم یکدستی بازی‎ها و در نوسان بودن بین تیپ و شخصیت به شکلی محسوس مورد توجه است.

 

در مجموع  آیینه‎های روبرو، آیینه‎های هم راستا است از اجتماع امروز، تلاشی قابل احترام از نمایش برخی از دردهای امروز که کاش این ایده‎ی جذاب که در قالب فیلمی کوتاه تحسین برانگیز بود با فیلم‎نامه‎ای دقیق‎تر فیلمی خوش ساخت‎تر می‎بود.

 

 

 

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما