اختصاصی

  • برندگان ونیز ۲۰۲۲ مشخص شدند، سهم پررنگ سینمای ایران در بخش های مختلف

    هفتاد و نهمین دوره جشنواره بین‌المللی فیلم ونیز شنبه شب با اعلام برندگان و مراسم اختتامیه به کار خود پایان داد. این جشنواره در ونیز ایتالیا از ۳۱ اوت تا ۱۰ سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شد. مستند همه زیبایی و خونریزی (All the beauty and the bloodshed) به کارگردانی لورا پویترس برنده شیر طلایی برای بهترین فیلم در هفتاد و نهمین دو...

داوران بخش مسابقه سينماي ايران جشنواره فيلم فجر معرفي شدند

یدالله صمدی، مجید انتظامی، داوود میرباقری، ابوالقاسم طالبی، احمدرضا معتمدی، داوود رشیدی، علیرضا رئیسیان، اسفندیار شهیدی و جمال شورجه به عنوان داوران بخش مسابقه سينماي ايران سي‌امين جشنواره فيلم فجر (سودای سیمرغ) معرفي شدند.

به گزارش آکادمی هنر، بر اساس وعده دبیر جشنواره سی‌ام فیلم فجر در زمینه معرفی داوران جشنواره در روزهای 5 و 6 بهمن، و در راستای فرآیند متکی بر نظم در اطلاع رسانی جشنواره سی‌ام، روز گذشته داوران بخش مواد تبلیغاتی و امروز داوران بخش سودای سیمرغ جشنواره معرفی شدند.

بر این اساس، 9 داور انتخاب شده جشنواره سي‌ام به شرح زیر، 32 فيلم بخش مسابقه سينماي ايران سي‌امين جشنواره امسال را در بخش‌هاي مختلف قضاوت مي‌كنند.

داوود رشیدی بازیگر سینما، تلویزیون و تئاتر متولد 1312 تهران است. وی بعد از گذراندن دوره‌های تحصیلی، در سال 1343 در اداره تئاتر آن زمان که وابسته به وزارت ارشاد بود، مشغول به کار شد. رشیدی تا کنون در بیش از 50 پروژه سینمایی و تلویزیونی و تئاتر فعالیت کرده است. از جمله آثار سینمایی او می توان به "تکیه بر باد"، "تهران روزگار نو"، "گل های داوودی"، "کمال الملک"، بازرس ویژه"، "راه افتخار" و "ملاقات با طوطی" اشاره کرد.

داوود ميرباقري كارگردان و فيلمنامه نويس سينما و تلويزيون متولد 1337 شاهرود است. وي فعاليت‌هاي هنري خود را از سال 1359 در تئاتر و تلويزيون به صورت همزمان آغاز كرد. ساخت پروژه‌هاي عظيم تاريخي از جمله ويژگي‌هاي منحصر به فرد ميرباقري است. از جمله آثار تلويزيوني او در مقام كارگردان مي‌توان به "معصوميت از دست رفته"، "مسافر ري"، "امام علي (ع)" و "مختارنامه" مي‌توان اشاره كرد. ميرباقري همچنين فيلم‌هاي سينمايي "ساحره" و آدم برفي" در كارنامه كاري خود دارد.

احمدرضا معتمدي كارگردان و نويسنده متولد 1340 تهران است. او فعاليت حرفه‌اي هنري را از سال 1372 با نوشتن فيلم "ياران" آغاز كرد. كارگرداني و فيلمنامه نويسي فيلم‌هايي چون "قاعده بازي"، "آلزايمر"، "ديوانه‌اي از قفس پريد"، "زشت و زيبا" و "هبوط" از جمله فعاليت‌هاي معتمدي است. "آلزايمر" ساخته اين كارگردان، در جشنواره بيست و نهم فجر، در بخش مسابقه سينماي ايران و بين‌الملل به نمايش در آمد.

او در بیست و ششمین دوره جشنواره فیلم فجر نیز داور بخش سودای سیمرغ جشنواره بوده است.

يدالله صمدي كارگردان و فيلمنامه نويس در سال 1331 مراغه است. اولين تجربه كارگرداني او مربوط به سال 1361  و ساخت فيلم "كه زياد مي‌دانست" و اولين فيلم طنز بعد از انقلاب است. صمدي با ساخت اين فيلم برنده سيمرغ بهترين كارگرداني در جشنواره همان سال شد. از جمله فعاليت‌هاي وي در سينما و در مقام كارگرداني مي‌توان به فيلم‌هاي "اتوبوس"، "ايستگاه"، "ساوالان"، "آپارتمان شماره 13"، "دو نفر و نصفي"، "معجزه خنده"، "ساراي"، "بانوي من" و "پدر آن ديگري" اشاره كرد. هم اكنون مجموعه "شوق پرواز" كه به زندگي شهيد بابايي اختصاص دارد، به كارگرداني صمدي از شبكه اول سيما پخش مي‌شود.

صمدی در دوره هفدهم نیز داور بخش مسابقه سینمای ایران در جشنواره فیلم فجر بوده است.

عليرضا رئيسيان كارگردان سينما متولد 1334 تهران است. از فعاليت‌هاي او ميتوان به رياست كانون كارگردانان سينماي ايران، رئيس فرهنگستان هنر شاخه سينما، داور جشنواره فيلم فجر و جشن خانه سينما، رئيس هيأت داوران سينماي جوان و رئيس هيأت داوران نخستين جشنواره اميد، عضو شوراي عالي سياست گذاري خانه سينما، عضو شوراي صدور پروانه ساخت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، كارشناس مسايل سينمايي و ارشاد اسلامي و كارشناس مسايل سينمايي اشاره كرد. او كارگردان فيلم‌هاي چون "چهل سالگي"، "پرونده هاوانا"، "ايستگاه متروك"، "سفر" و "ريحانه" بوده است.

مجید انتظامی آهنگساز فیلم متولد 1326 تهران است. وی از سال 1356 و با ساخت موسیقی فیلم "سفر سنگ" به صورت حرفه ای فعالیت هنری خود را آغاز کرد. انتظامی تا کنون ساخت موسیقی بیش از 70 فیلم سینمایی را عهده دار بوده است. از جمله آثار ثبت شده در کارنامه کاری وی می توان به موسیقی فیلم های "بوی پیراهن یوسف"، "از کرخه تا راین"، "من ترانه پانزده سال دارم"، "روز واقعه"، "ناصرالدین شاه آکتور سینما"، "آفتاب نشین ها"، "بازمانده"، "دوئل"، "جایی برای زندگی" و "اعتراض" اشاره کرد. وی در جشنواره بیست و نهم فیلم فجر نیز یکی از اعضای هیات داوران بوده است.

جمال شورجه نويسنده و كارگردان متولد 133 زنجان است.وي تا كنون 13 فيلم سينمايي را كارگرداني كرده است. شورجه ساخت فيلم‌هايي چون "سي سه روز"، "ياس‌هاي پنهان"، "نفوذي"، "وعده ديدار"، "باشگاه سري"، "خلبان"، "حماسه مجنون"، "دايره سرخ" و "عبور از خط قرمز" را در كارنامه كاري خود در مقام كارگردان دارد.

ابوالقاسم طالبی کارگردان سینما و تلویزیون متولد 1340 اصفهان است. وی فعالیت هنری خود را نگارش قصه های کوتاه آغاز کرد. طالبی فعالیت حرفه ای خود را در سینما و در مقام دستیار کارگردان فیلم "بر بال فرشتگان" تجربه کرد. فیلم هایی چون "دست های خالی"، "جنگ کودکانه"، "عروس افغان"، "نغمه" و "آقای رئیس جمهور" از جمله فیلم هایی بوده که طالبی کارگردانی کرده است. وی در دوره های بیست و هشتم و بیست و نهم جشنواره فیلم فجر نیز از اعضای هیات داوران بود.

اسفندیار شهیدی مدیر فیلمبرداری، کارگردان سینما و مدرس دانشگاه متولد 1324 تهران است. وی فعالیت حرفه ای را در سینما از سال 1365 و با فیلم "تشکیلات" آغاز کرد. شهیدی تا کنون در بیش از 10 پروژه سینمایی به عنوان فیلمبردار و مدیر فیلمبرداری حضور داشته است. "منفی هجده"، "حرفه ای"، "یاران"، "بازیچه"، "گریز" و "صخره همیشه سبز" از جمله فعالیت های وی است. او پیش از این نیز، سابقه داوری در جشنواره فیلم فجر را دارد. شهیدی در دو دوره یازدهم و بیست و هشتم جشنواره فیلم فجر یکی از اعضای هیات داوران بوده است.

سی امین جشنواره بین المللی فیلم فجر از 12 تا 22 بهمن در تهران برپا می‌شود و از هفدهم بهمن در شهرستان ها آغاز خواهد شد.

درباره نویسنده :
نام نویسنده: تحریریه آکادمی هنر

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید

مطالب مرتبط

تحلیل سینما

تحلیل تجسمی

پیشنهاد کتاب

باستان شناسی سینما